De drie meest inspirerende boeken van 2022

Op avontuur gaan vind ik het leukste wat er is. Helaas moet er ook gewoon gewerkt worden en heb ik (nog) niet de mogelijkheid om fulltime op pad te zijn. Wat ik doe om aan mijn adventure fix te komen als ik niet op avontuur ben? Lezen over avontuur natuurlijk! De volgende drie boeken gaan uitgebreid in op het thema avontuur en leggen uit waarom avontuur wel eens hét medicijn zou kunnen zijn tegen die ziekmakende drukte van onze moderne samenleving. Wil je zelf ook graag avontuurlijker leven? Kruip dan lekker weg met één van deze boeken en laat je inspireren.

Adventure Revolution van Belinda Kirk

In haar boek ‘Adventure Revolution‘ verkent Belinda Kirk de verschillende effecten van avontuur op ons welzijn. Door ervaringen uit haar eigen leven als expeditieleider te combineren met wetenschappelijke onderzoeken heeft ze een gedetailleerd naslagwerk geschreven dat zowel informatief als inspirerend is. Na het lezen van dit boek kan je niet anders dan concluderen dat avontuur een voorwaarde is voor een wild, vrij en gelukkig leven.

Waar is het avontuur van Brigitte Ars

Voor een avontuurlijk leven hoef je echt niet de wereld over te vliegen, aldus Brigitte Ars in haar boek ‘Waar is het avontuur‘. Voor iedereen ligt een avontuurlijk leven binnen handbereik, je moet alleen weten waar je het moet zoeken! In haar boek beschrijft Brigitte haar persoonlijke speurtocht naar haar innerlijke avonturier. Gedurende deze zoektocht duikt ze in het verleden, spreekt ze met verschillende psychologen en experts en gaat ze op zoek naar manieren om avontuur terug te brengen in haar eigen leven.

The Comfort Crisis van Michael Easter

In onze moderne samenleving lijkt iedereen te streven naar een maximum aan gemak en comfort. Maar is al die comfort wel goed voor ons? Wat als de overdaad aan comfort de oorzaak is van de vele lichamelijke en mentale kwalen die zo alom aanwezig zijn in onze moderne samenleving? In zijn boek ‘The comfort crisis‘ reist Michael Easter naar de randen van zijn comfortzone en daarvoorbij en komt daarbij tot verrassende conclusies.

Ben je op zoek naar meer avontuur in je leven? Zou je wel eens iets nieuws willen proberen maar vind je het eng om uit je comfortzone te stappen? Deze drie boeken geven je niet alleen de handvaten die je nodig hebt, ze zitten ook nog eens bomvol inspirerende verhalen van avonturiers die je voorgingen. Bovendien laten ze je inzien dat avontuur geen luxe is, maar een voorwaarde voor een gezond en gelukkig leven.

Heb je zelf een boek gelezen dat niet mag ontbreken in dit lijstje? Laat het me weten in de reacties! Ik ben altijd op zoek naar inspirerende verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.